Zabpelyhes túrógombóc

recept leírása

Hozzávalók Nenovné Kárász Krisztina csoporttagunk receptje alapján

Negyed kiló túró
6 EK kisszemű zabpehely
1 nagy tojás
1 EK cukor
negyed vaníliarúd kikapart magja

Ezeket összegyúrjuk, 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát.
Pici babatenyérbe való gombócokat formáztam nedves tenyérrel, és forrásban lévő enyhén sós vízbe dobtam őket.
Amikor feljöttek a tetejére (kb. 2 perc), el is készültek.
Nem forgattam őket pirított zsemlemorzsába, natúr ettük.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács

Töltött répás finomság