Harmathné Karakàs Márta

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg túró
1 tojás
1 tk. só
5 dkg vaj
1,5 dkg élesztő
1-2 ek. tejföl ha szükséges
1-2 ek. szezámmag
1-2 ek. Szezámmag

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a vajat és a túrót. A tojást kis tálkában felkeverjük és a bő felét a liszthez öntjük, a másik felét eltesszük a bekenéshez. Összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges 1-2 ek tejföllel lazíthatjuk a tésztát. Kb pogácsatészta állagúnak kell lennie a már kigyúrt tésztának. Letakarjuk és kb 30 percig hagyjuk pihenni. Ezután lisztezett deszkára porítjuk és kb 3 mm vastag 20-22 cm széles téglalapot nyújtunk belőle. Lekenjük a félretett tojással, megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal. Helyette használhatunk sajtot, parmezánt, mákot, durvára tört diót stb. Derelye vágóval 4-5 mm széles csíkokat szabunk. Mindet megtekerjük, úgy tesszük a sütőpapíros tepsire. Addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Légkeveréssel 190 fokon 18 perc alatt készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This