[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Kép” src=”http://manomenu.hu/wp-content/uploads/2017/10/53.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Szöveg” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dereginé Gál Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 70 ml olaj
  • 3 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 10g sütőpor

 

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva:
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 kk fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg ( őrölt)

 

Elkészítés:

A szilvákat felezzük és eltávolítjuk a magokat. Rászórjuk a cukrokat és a fűszereket,majd jól összeforgatjuk. Minimum fél órát hagyjuk állni. Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól összedolgozzuk, hozzáöntjük a tejet majd a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megszórjuk a korábban elkészített gyümölccsel. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Tipp:

Langyosan szeleteljük és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük