
Sokak kedvence a pudingos keksz, de nem tartottam eléggé gyerekbarátnak, ezért kicsit átalakítottam.
Hozzávalók
- 12,5 dkg vaj + margarin / Lurpak
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt + tönkölyliszt keverék
- 1 csomag prémium vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál méz
- 2,5 dkg nádcukor
- Fél vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
A zsiradékot összekeverjük a mézzel és a cukorral, majd hozzákeverjük fokozatosan a pudingport és a lisztet. Kis golyót formázunk, amit sütőpapíros tepsiben kissé lenyomkodunk, majd 170-180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütünk.
Tipp:
Szuper karácsonyi keksz lehet belőle, ha kevés mézeskalács fűszerkeveréket teszel a tésztába / max egy fél kiskanálnyit/