Harmathné Karakàs Márta csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Száraz:
450 g liszt
fél csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Nedves:
180 g porcukor
250 g szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj (Vénusz vajízű vagy vaníliaízű margarin sokat dob az ízén)
1 tojás
3 tojás sárgája
Töltelék:
40 g dió
10 g kakaó
40 g kókuszreszelék

A nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk. 5-10 percet hagyjuk állni és nagyon jól gyúrható formázható tésztává válik. 3 részre osztjuk a tésztát és a három fajta töltelékkel ízesítjük. A kinyomóba töltött szoba hőmérsékletű tésztát hideg és zsírmentes tepsibe nyomjuk. A hideg tepsi nem szoba hőmérsékletet jelenti, hanem azt, hogy a hűtőbe be kell rakni. Odatartjuk a kinyomót a tepsihez és megnyomjuk. Várunk pár másodpercet és lassan felemeljük a kinyomót. Így a tészta a tepsihez ragad és szép mintát kapunk. Ha egy minta nem sikerül és már nem zsírmentes a tepsi vagy nem hideg akkor valószínűleg már nem fog tapadni a tészta és nem válik le a kinyomóról. 200 fokon alul felül sütéssel 8-10 perc alatt készre sül. Azt kell figyelni, hogy ha már kicsit megpirul az alja, akkor ki kell venni.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Pin It on Pinterest

Share This