Barabás Nikolett csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg főtt burgonya
6 dkg zsír (ha csak krumplisnak készül, akkor 8 dkg)
1 tojás ( fele megy a tésztába a másik fele a tetejére kell a kenéshez)
0,75 dl víz
1 cs porélesztő
1,5 tk só
10 dkg tepertő darálva

Elkészítés:
A hozzávalókat a tepertő kivételével bedagasztjuk, majd kinyújtjuk és rákenjük a tepertőt. Feltekerjük, mint a bejglit, majd középre hajtjuk mind a két oldalát. Így kelesztjük a duplájára. Ha megkelt kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Végül kiszaggatjuk és megkenjük a tojással a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha csak burgonyás pogácsának készül akkor nem kell hajtogatni, csak bedagasztani, keleszteni, majd kinyújtani és szaggatni.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

 

Pin It on Pinterest

Share This