
Évi Balogh-Wágner csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 3 körte
- 3 tojás
- 1 bögre liszt ( akár zabliszt is lehet)
- 1 bögre cukor ( használhatunk barnacukrot, nádcukrot is)
- fél bögre olaj
- 1 dl tej
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A körtéket héj nélkül vágjuk vékony szeletekre. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, majd a sütőporral vegyített lisztet. Szórhatunk még a tésztába mazsolát, diót vagy mandulát. Keverjük a masszát homogénné.
Egy közepes tepsi alját vajazzunk ki, majd béleljük ki a körteszeletekkel, és öntsük rá a masszát. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki úgy, hogy a körtés része kerüljön felfelé.