Vasy Orbán Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 1 tojást
  • 10 dkg nádcukorral
  • 17 dkg darás lisztet/ rétesliszt
  • fél dl olajat
  • 1 tk (foszfátmentes) sütőport
  • fahéj
  • 3 db alma

 

Elkészítés:

A tojást a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a fahéjat és jól összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá az almákat reszelve. Kilisztezett 21×16 cm tálban 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük egy kis sárgabarack lekvárral és apróra vagdalt dióval megszórjuk

Tipp:

Az almák levét nem kell kinyomkodni, mert , így lesz “szaftos” a süti. A süti tetejére csokimázat is készíthetünk.

Pin It on Pinterest

Share This