Reggelinek, tĂzĂłrainak, uzsonnĂĄnak, de mĂ©g a kirĂĄndulĂĄshoz vagy jĂĄtszĂłterezĂ©shez is szuper 

Â
HozzĂĄvalĂłk:
200 g sĂŒtĆben sĂŒlt Ă©desburgonya (ĂĄttört)
70 ml tej
1 csipet kristĂĄlycukor
25 g Ă©lesztĆ vagy 7 g szĂĄrĂtott Ă©lesztĆ
120 g vaj vagy margarin (szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ)
400 g liszt
1 db tojĂĄssĂĄrgĂĄja
2 csapott teĂĄskanĂĄl sĂł
Kisebb csokor megvehagyma aprĂtva
A kenéshez
1 db tojĂĄs
Â
ElkĂ©szĂtĂ©s:
Az Ă©desburgonyĂĄt pĂĄroljuk vagy sĂŒssĂŒk meg sĂŒtĆben, majd pĂŒrĂ©sĂtsĂŒk le, Ă©s hagyjuk kihƱlni. A tejet langyosĂtsuk meg, tegyĂŒk hozzĂĄ a cukrot Ă©s az Ă©lesztĆt. A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt az összetört Ă©desburgonyĂĄval a vajjal alaposan elkeverjĂŒk. HozzĂĄadjuk a felfuttatott Ă©lesztĆt, Ă©s elkezdjĂŒk hozzĂĄtenni a lisztet Ă©s a medvehagymĂĄt is.
Ne ijedj meg, egy nagyon lågy masszåt fogsz kapni, ne tegyél hozzå plusz lisztet!
Az összedolgozott tĂ©sztĂĄt lefedjĂŒk, Ă©s kb 1 ĂłrĂĄt kelesztjĂŒk.
KelesztĂ©s utĂĄn lisztezett felĂŒletre öntjĂŒk Ă©s pĂĄrszor ĂĄthajtogatjuk a tĂ©sztĂĄt. Ezt követĆen kb 1-1,5 cm vastagra nyĂșjtjuk, kisebb pogĂĄcsĂĄkat szaggatunk belĆle, Ă©s 20 percig kelni hagyjuk. Felvert tojĂĄssal megkenjĂŒk Ă©s kb 20 perc alatt 180 fokon lĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtĆben kĂ©szre sĂŒtjĂŒk.
Â
