Reggelinek, tĂ­zĂłrainak, uzsonnĂĄnak, de mĂ©g a kirĂĄndulĂĄshoz vagy jĂĄtszĂłterezĂ©shez is szuper 😉
 
HozzĂĄvalĂłk:
200 g sĂŒtƑben sĂŒlt Ă©desburgonya (ĂĄttört)
70 ml tej
1 csipet kristĂĄlycukor
25 g Ă©lesztƑ vagy 7 g szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
120 g vaj vagy margarin (szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ)
400 g liszt
1 db tojĂĄssĂĄrgĂĄja
2 csapott teĂĄskanĂĄl sĂł
Kisebb csokor megvehagyma aprĂ­tva
A kenéshez
1 db tojĂĄs
 
Elkészítés:
Az Ă©desburgonyĂĄt pĂĄroljuk vagy sĂŒssĂŒk meg sĂŒtƑben, majd pĂŒrĂ©sĂ­tsĂŒk le, Ă©s hagyjuk kihƱlni. A tejet langyosĂ­tsuk meg, tegyĂŒk hozzĂĄ a cukrot Ă©s az Ă©lesztƑt. A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt az összetört Ă©desburgonyĂĄval a vajjal alaposan elkeverjĂŒk. HozzĂĄadjuk a felfuttatott Ă©lesztƑt, Ă©s elkezdjĂŒk hozzĂĄtenni a lisztet Ă©s a medvehagymĂĄt is.
Ne ijedj meg, egy nagyon lågy masszåt fogsz kapni, ne tegyél hozzå plusz lisztet!
Az összedolgozott tĂ©sztĂĄt lefedjĂŒk, Ă©s kb 1 ĂłrĂĄt kelesztjĂŒk.
KelesztĂ©s utĂĄn lisztezett felĂŒletre öntjĂŒk Ă©s pĂĄrszor ĂĄthajtogatjuk a tĂ©sztĂĄt. Ezt követƑen kb 1-1,5 cm vastagra nyĂșjtjuk, kisebb pogĂĄcsĂĄkat szaggatunk belƑle, Ă©s 20 percig kelni hagyjuk. Felvert tojĂĄssal megkenjĂŒk Ă©s kb 20 perc alatt 180 fokon lĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtƑben kĂ©szre sĂŒtjĂŒk.
 
 
A cuki rókås tånyérunk pedig itt vår benneteket:

Pin It on Pinterest

Share This