Reggelinek, tízórainak, uzsonnának, de még a kiránduláshoz vagy játszóterezéshez is szuper 😉
 
Hozzávalók:
200 g sütőben sült édesburgonya (áttört)
70 ml tej
1 csipet kristálycukor
25 g élesztő vagy 7 g szárított élesztő
120 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
400 g liszt
1 db tojássárgája
2 csapott teáskanál só
Kisebb csokor megvehagyma aprítva
A kenéshez
1 db tojás
 
Elkészítés:
Az édesburgonyát pároljuk vagy süssük meg sütőben, majd pürésítsük le, és hagyjuk kihűlni. A tejet langyosítsuk meg, tegyük hozzá a cukrot és az élesztőt. A tojássárgáját az összetört édesburgonyával a vajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük hozzátenni a lisztet és a medvehagymát is.
Ne ijedj meg, egy nagyon lágy masszát fogsz kapni, ne tegyél hozzá plusz lisztet!
Az összedolgozott tésztát lefedjük, és kb 1 órát kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett felületre öntjük és párszor áthajtogatjuk a tésztát. Ezt követően kb 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsákat szaggatunk belőle, és 20 percig kelni hagyjuk. Felvert tojással megkenjük és kb 20 perc alatt 180 fokon légkeveréses sütőben készre sütjük.
 
 
A cuki rókás tányérunk pedig itt vár benneteket:

Pin It on Pinterest

Share This