Segítség, nem eszik a gyermekem!

Te is arról álmodozol, hogy ’jó evő’ legyen a gyermeked? Foglalkoztat, hogy vajon mi lehet a probléma? Mi miért történik?

Válogatós? Nem eszik? Csupa stressz az étkezés? Tudunk segíteni!

Segítünk, hogy megszabadulj attól a nyűglődéstől, amit jelenleg az étkezés szó jelent számotokra, hiszen a

gyermeked etetésének nem kell frusztrálónak lennie!

10 témából álló közel 2.5 órás online tudásanyagunk szakszerű útmutatást ad 10 hónaposnál idősebb gyermekek szüleinek, hogy a családi étkezés újra pozitív hangulatú és szeretetteljes legyen.

Segítség, nem eszik a gyermekem

Miközben főzöl, csak arra tudsz gondolni, hogy vajon megkóstolja-e egyáltalán az ételt?

Gyermeked csak a bébiételeket hajlandó megenni?

Nagyon kevés mennyiségű ételt fogyaszt?

Csak néhány fajta ételt eszik meg, és az újdonságokat elutasítja?

Érzékeny az ételek állagára, textúrájára, illatokra?

Nem fogad el darabos ennivalókat?

Nem megfelelően rágja meg az ételt, emiatt sokszor öklendezik, vagy le sem nyeli az ennivalót?

Ha ezen kérdések közül bármelyik nálatok is aktuális,
jó helyen jársz.

Tudnod kell, hogy a ’nem evés’ illetve a válogatósság hátterében is több tényező állhat. Vannak olyan jelek melyekből arra lehet következtetni, hogy érzékszervi feldolgozással áll kapcsolatban a problémátok. Ilyenek például:

észrevetted, hogy már a szoptatásnál, vagy a hozzátáplálás során is voltak problémák a gyermeked étkezésében

úgy látod, hogy 1,5-2 éves kora után még rosszabb lett gyermeked étkezése;

azt tapasztalod, hogy a gyermeked kicsit más, mint a többiek (nem szeret homokozni, nem engedi, hogy bekend krémmel, stb.)

Az érzékszervi feldolgozás a gyermekek fejlődésének egyik fontos alapja és gyermekünk életének minden egyes aspektusára hatással van.
Ha a gyermek szenzoros feldolgozása nem jól működik, sok stresszt és frusztrációt élhetünk meg szülőként.

Ismerd meg az érzékszervi stratégiákat és alakítsd ki a nektek megfelelőt!

Az érzékszervi stratégiák megfelelő használata a kulcs ahhoz, hogy gyermeked leküzdje a kihívásokat, és végre teljesen jól érezhesse magát.

A segítség, nem eszik a gyerekem online kurzuson, két szakember támogatásával sajátíthatod el a megfelelő stratégiákat.
 A megszerzett tudással rengeteget segíthetsz gyermekednek otthon is.

Ismerj meg minket

Évi és Viki több mint 17 évnyi tapasztalatukat gyúrták össze, hogy olyan információkat tudjanak megosztani Veled, melyek segítenek zökkenőmentesebbé tenni a mindennapjaitokat:

Oroszi Viki

- Gyógypedagógus – DSZIT terapeuta

- Étkezési és evési nehézségek komplex terápiás szakértője

- Pfaffenrot manuálterapeuta

Ambrus Évi

- Szociálpedagógus

- Élelmezésvezető

- Szülő-csecsemő konzulens

- A ManóMenü alapítója

- Hazánk legsikeresebb hozzátáplálási könyvének írója

Mit tartalmaz a kurzus?

Online kurzusunk olyan egyszerű stratégiákat és gyakorlati feladatokat kínál, mely segítséget nyújt abban, hogy otthoni körülmények között is segíteni tudd gyermeked étkezését.

Felvázoljuk, hogy a mozgásfejlődést miért szükséges komplexen vizsgálni, nyomon követni a babák fejlődését a fej emelésétől, az elindulásig. Nem utolsó sorban azt is elmondjuk, miért van hatással mindez a szoptatásra vagy az étkezésre is.

Kitérünk a rágóizmok, a nyelv, és a belső száj érzékenysége. Érintjük, hogy miért fontos az orális fixáció már babakorban is. Ha most picit megijedtél, nyugodj meg, mert teljesen szülőkompatibilisen magyarázzuk el mindezt neked! 

Ismertetjük az érzékelés és érzékszervi feldolgozás bonyolult rendszerét, mely megalapozza a tudásodat azzal kapcsolatban, hogyan gondolkodj a jelenlegi nehézségetekről, illetve az érzékszervek integrációja milyen hatással van az étkezésre.

Egy csokorba szedtünk több olyan élelmiszert és alapanyagot, melynek segítségével érzékszervi játszótérré varázsolhatod az otthonotokat! Csak engedd el magad, és engedd játszani belső gyermeki énedet is, hiszen így tudsz a legjobban kapcsolódni gyermekedhez is!

Megtudhatod, hogy van-e különbség a válogatósság és a szenzoros alapú válogatósság között. Alapanyagokat mutatunk be kreatív játék szituációban.

Segítséget nyújtunk abban, hogyan közelítsd meg a táplálkozási és étkezési nehézségeket, illetve hogyan segítsd a jelenlegi helyzet hosszútávú javulását: számtalan gyakorlati tippel és ötlettel segítjük a válogatósság és a ’nem evés’ kezelését.

Korlátlanul visszanézhető videók és pdf mellékletek segítik a kurzus megértését, melyhez bármikor hozzá férhetsz a ManóMenü profilodban.

Segítség, nem eszik a gyermekem Manómenü

Lássunk hozzá, tarts velünk Te is!