Medvegy Alexandra csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
200 g vörös lencse
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
1/2 mk őrölt kömény
1 tk só
1 közepes babérlevél
1 késhegynyi római kömény
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 tk ételízesítő (sótlan, csak zöldség)
Kevés kacsazsír

Elkészítés:
A hagymát kis kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a megmosott vöröslencsét. Felöntjük vízzel annyira, hogy ellepje. (kb 4 dl). Fűszerezzük. Fedő alatt kb 15 percig főzzük. Miután megfőtt hozzáadjuk a tejfölt és leturmixoljuk. Miután már egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a citromlevet és a felaprított petrezselymet. Pirítósra kenve tálaljuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

 

Pin It on Pinterest

Share This