Szilvás muffin
Végvári Ildikó kedves csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók (12 db):
6 dkg vaj/margarin
6 dkg nádcukor vagy ennek megfelelő méz
2 tojás
20 dkg liszt (variáld kedvedre)
1 tk (foszfátmentes) sütőpor vagy szódabikarbóna
1,5 dl tej
1 kk őrölt fahéj
fél citrom héja
25 dkg darabolt szilva (fagyasztott most)
(+ bónusz 5 dkg étcsoki) – elhagyható
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
A szilva feldarabolásával szoktam kezdeni, félig fagyosan szoktam ilyenkor felkockázni, úgy nem esik szét és benne marad a leve.
Ma csokis kedvemben voltam, így 5 dkg jó minőségű étcsokit is aprítottam össze (Nagylány most kapja így először).
Jól megmosott kezeletlen citrom héját reszelem.
A puha vajat/margarint jól kikeverem a cukorral, majd a többi hozzávalóval (kivéve szilva!) jó alaposan.
A végén a szilvával már csak finoman keverem át.
30 percig süsd 180 fokon.
