
Most még sok finom padlizsán kapható, és kenyérre kenve nagyon finom csemege, vagy majonéz nélkül édesburgonyával elkeverve finom babahami is lehet…
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 evőkanál majonéz / jó minőségű pl Heinz már 1 év alatt is adható
- Pici só
- 1 fél lilahagyma / kisebb
- 2 gerezd fokhagyma
- Pici bors
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, vágjuk félbe és helyezzük sütőpapíros tepsire. Kb 170 fokon süssük puhára. Ha kész kaparjuk ki a zöldség húsát a héjról, majd a többi hozzávalóval turmixoljuk olyan állagúra amilyet szeretnél ( nem szükséges teljesen pépesre turmixolni)
Tipp:
Vigyázzunk, hogy a padlizsánt ne süssük túl mert akkor keserű lehet. A majonéz elhagyható vagy pótolhatjuk kevés tejföllel és mustárral is.