Kis Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
½ dl tej
1 k cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
1 csipet só
2 dl tej
45-50 dkg liszt

Elkészítés:
A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük. Az élesztőt ½ dl kellemesen meleg tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadunk 1 kanál cukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, sót és még 2 dl langyos tejet és a már felfuttatott élesztőt. Robotgéppel bedagasztjuk a tésztát. Dagasztás után hagyjuk kelni a tésztát. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, ami kb 30x40 cm-es, 1,5-2 cm vastag legyen a tészta. Cukros fahéjjal megszórjuk, vigyázni kell, hogy ne legyen sok a töltelék mert összehúzza a tésztát. Feltekerjük, mint a csigát és berakjuk a kivajazott, kilisztezett formába. 175 fokon alsó-felső sütésen 30 percig sütjük úgy, hogy alufóliával le van takarva, utána levesszük a fóliát és még kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This