Kis Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db tojás
2,5 dkg élesztő
2 ½ dl tej
1 kk cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Csipet só
45-50 dkg liszt

Elkészítés:
A vajat, 10 dkg cukrot és a tojás sárgákat habosra keverjük. Az élesztőt felfuttatjuk fél deci langyos tejben. Hozzáadunk egy kanál cukrot, a citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, sót és még 2 dl langyos tejet. Végül hozzá adagoljuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra. Cukros fahéjjal megszórjuk. Feltekerjük, mint a csigát és belerakjuk a kivajazott formába. 175 fokon alsó-felső sütésen 30 percig fólia alatt, majd még 20 percig fólia nélkül sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This