Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 kis fej hagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- kevés petrezselyemzöld
- majoránna
- só
- őrölt bors
A levesléhez:
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zellergumó
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt. Míg fő, elkészítjük a májgaluskát. A májat elkaparjuk (azaz deszkára téve egy éles késsel elkezdjük kaparni, így megszabadítjuk a hártyáktól), majd összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózzuk, borsozzuk, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adunk hozzá, elkeverjük. Amikor a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a májgaluskát. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.