Zöldséges frittata falatok

recept leírása

A frittata egy olasz eredetű, tojásalapú étel, amely nagyon hasonlít az omlethez.

Nagyon tápláló és remek választás lehet gyerekeknek is, mert szuper fehérjeforrás: a tojás az egyik legjobb fehérjeforrás, ami fontos a gyerekek növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint sok vitamint (A, D, B12) és ásványi anyagot (vas, cink, szelén) tartalmaz.
A felhasznált zöldségek, például édesburgonya, borsó, paradicsom további vitaminokkal és rostokkal látják el a gyerekeket.
Ha sajtot is teszünk bele, az még több kalciumot és fehérjét biztosít a kicsiknek.

Reggelire, ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatunk. Melegen és hidegen egyaránt finom, és ideális étel lehet piknikre vagy kirándulásokhoz.

Tipp: lehet hasábokra is vágni a gyerekeknek, vagy kiszúró segítségével falatnyi darabokban kínálni.

Kiszúrókat itt találtok -> ManóMenü/konyhai kiegészítők/kiszúrók

Hozzávalók

280 g édesburgonya meghámozva és felkockázva
5 tojás
50 g sajt reszelve
1-2 evőkanál sima liszt
1 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva
1 evőkanál bazsalikom, apróra vágva
4 koktélparadicsom
25 g fagyasztott borsó

Elkészítés lépései

1
Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra (légkeveréses esetén).
2
Bélelj ki egy kb 23 cm-es négyzet alakú formát sütőpapírral.
3
Párolóban 8 perc alatt párold puhára a kockákra vágott édesburgonyát. Hagyd kihűlni.
4
Üsd fel a tojásokat egy tálba és verd fel. Add hozzá a sajtokat, a lisztet, a fűszernövényeket, a paradicsomot és a borsót, majd az édesburgonyát és jól keverd össze. Fűszerezd ízlés szerint.
5
Öntsd a tepsibe, süsd 20-25 percig, amíg a közepe megszilárdul és enyhén aranyszínű lesz.
Tipp: lehet hasábokra is vágni a gyerekeknek, vagy kiszúró segítségével falatnyi darabokban kínálni.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.