Nyíri Georgina – Vidám zöldségek húscsavarral
Hozzávalók:
- 25 dkg darált pulykahús (vagy sertés)
- ½ teljes kiőrlésű kifli vagy zsemle
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- fűszerpaprika
- só
- őrölt kömény
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- petrezselyem
- 2 szál zöldbab
- 1 csepp házi ketchup
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 szelet sült sütőtök
- repceolaj
A darált húst fasírt alapnak bekeverem a vízbe beáztatott kinyomkodott kiflivel, tojással, fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával amitől fasírt állagú lesz. Egy olajozott alufólián kinyújtom a fasírt alapot és rászórom a felületre a reszelt sajtot és a petrezselymet, de lehet más zöldfűszerrel is készíteni. Ezt az alapot az alufólia segítségével feltekerem, és az alufóliába betekerve berakom a sütőbe. 180 fokon 1 óráig sütöm. Az édesburgonyát meghámozom, összekockázom, és megpárolom. A puha édesburgonyát egy kis főzővízzel és a sült sütőtökkel összepürésítem botmixerrel. A zöldbabot megpárolom. Ezután a hústekercset felszeletelem, és a legszebb szeletet tálalhatom is a kisbabámnak, mint csigaház. Az édesburgonya püréből lehet a csiga teste. A ketchup szemek a zöldbab kocsányon is.