Vajbab főzelék

recept leírása

vajbab főzelék nagyon egyszerű, éppen ezért ideális hétköznapi étel, nem csak babáknak vagy gyermekeknek, akár az egész család kedvence Lehet.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

Az alaphoz:
600 g zöldbab vagy 1 db 600 g-os vajbab konzerv
1 közepes fej vöröshagyma
300 ml víz
fél kiskanál só
feketebors (őrölt)
1 reszelt sárgarépa ( elhagyható, de ezzel is gazdagíthatjuk az ízt)
1 burgonya
A habaráshoz:
200 ml natúr joghurt
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés lépései

1
A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és felengedjük vízzel.
2
Mikor a burgonya megpuhult villával alaposan összetörjük és hozzáadjuk a joghurtot és a paprikát.
3
Elkeverjük a főzelékbe és pár percig még hagyjuk hogy megfőjön.
A recept a Kifli támogatásával készült.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.