Farkas Fruzsina csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
Zsemlemorzsa
Fahéj
Gombóchoz:
25 dkg túró
2,5 evőkanál búzadara
1 db tojás
Pici só
Alma szósz :
2 db alma
2 ek cukor
Fahéj
Reszelt citromhéj
2 ek tejföl
1 ek liszt
Elkészítés:
A gombóc hozzávalókat összekeverjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Vizes kézzel gombócokat formálunk, forró sós vízben megfőzzük. A gombócok akkor jók, ha már feljönnek a víz tetejére. A zsemlemorzsába pici fahéjat teszünk és megpirítjuk olajon. Végül beleforgatjuk a gombócokat. Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük. Annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje, fűszerezzük. Egy tálban összekeverjük a tejfölt és a lisztet. A már puhára főtt az alma felöntjük a tejfölös habarással. Még kb 2-3 percig főzzük. Túrógombóc mellé tálaljuk.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE