Túrógombóc almaszósszal

recept leírása

Farkas Fruzsina csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Zsemlemorzsa
Fahéj
Gombóchoz:
25 dkg túró
2,5 evőkanál búzadara
1 db tojás
Pici só
Alma szósz :
2 db alma
2 ek cukor
Fahéj
Reszelt citromhéj
2 ek tejföl
1 ek liszt

Elkészítés:
A gombóc hozzávalókat összekeverjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Vizes kézzel gombócokat formálunk, forró sós vízben megfőzzük. A gombócok akkor jók, ha már feljönnek a víz tetejére. A zsemlemorzsába pici fahéjat teszünk és megpirítjuk olajon. Végül beleforgatjuk a gombócokat. Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük. Annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje, fűszerezzük. Egy tálban összekeverjük a tejfölt és a lisztet. A már puhára főtt az alma felöntjük a tejfölös habarással. Még kb 2-3 percig főzzük. Túrógombóc mellé tálaljuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
őszi gyümölcsökből készült muffin

ALMÁS-KÖRTÉS MINI MUFFIN

mogyoró bevezetése mogyorós banán palacsintával

Mogyorós banánpalacsinta

Gyors zöldségkrémleves