Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 300 g tészta
- 3 ek búzafinomliszt
- 500 ml tej
- 2 kv. kanálmustár
- 50 g vaj
- 100 g fagyasztott borsó
- 100 g kukorica
- 2 db tonhalkonzerv
- ízlés szerint só
- 200 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztás sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg kásás állagú nem lesz. Ezután felöntjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd 3 percig főzzük. A tésztát elkeverjük a tonhallal, borsóval, kukoricával, majd ráöntjük a mártást. Elkeverjük, sütőtálba tesszük és megreszeljük a reszelt sajttal.180 fokon aranyszínűre sütjük.
Tipp:
Érdemes a borsóból és a kukoricából is nagyobb mennyiséget beletenni.