Töltött padlizsán

recept leírása

Ockenfusz-Pék Eszter csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Bulgur
Hagyma
Olívaolaj
Padlizsán
Darált sertés comb
1 gerezd fokhagyma

Bors
Borsikafű
Kurkuma
Fahéj
Metélőhagyma
Kakukkfű
1 db paradicsom
Natúr görög joghurt

Elkészítés:
A bulgurt forró vízbe áztatjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük. A padlizsánt kettévágjuk, a kikanalazott belső részt kockára vágjuk és serpenyőbe tesszük. Olíva olajon pici sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával pirítjuk. A félbe vágott padlizsánt addig kis citromlével, sóval, olíva olajjal átdörzsöljük. Amíg a belső pirul, addig a melegedő sütőbe tesszük. A húst, bulgurt és a padlizsán belsejét összekeverjük és betöltjük a félbevágott padlizsánba. A tetejére natúr görög joghurtot teszünk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Sült zöldségfőzelék

Sült zöldségfőzelék

édesburgonyával készült rágnivaló babáknak

Zabos édesburgonyás babarágcsa

brassói recept bababarát verzióban

Baba brassói édesburgonyával