Töltött édesburgonya

recept leírása

Kántor-Müller Zsófi csoporttagunk receptje alapján.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

Édesburgonya
Darált hús
2 db tömlős sajt
1 gerezd fokhagyma
Kakukkfű
Reszelt sajt

Elkészítés lépései

1
Az édesburgonyát nagyobb karikákra vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, picit sózzuk, meglocsoljuk kis olajjal és berakjuk a sütőbe 180 fokra Kb 30 percre.
2
Még elkészül a burgonya addig elkészítjük a húst.
3
Olajon megpirítjuk a darált húst, sózzuk, hozzáadjuk a megtört fokhagymát, kakukkfüvet és a tömlős sajtokat.
4
Mikor megpuhult a burgonya kikanalazzuk a közepét.
5
Amit kikanalaztunk hozzákeverjük a húshoz.
6
Végül megtöltjük a burgonyákat az elkészült szósszal, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe még kb 10 percre.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk