Gál-Balogh Kitti csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók
- 200 g sütőtök
- 0,5 db banán
- 1 db alma
- 0,5 teáskanál fahéj
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál bourbon vaníliás cukor
- 100 g liszt
A tetejére:
- 25 g zabpehely
- 3 kávés kanál víz
- 60 g vaj (opcionális)
Elkészítés
A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, majd tepsire helyezzük. 200 C-on fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva még 20 percig.Hagyjuk kihűlni a kész tököket.Egy nagy tálban villával összetörjük a banánt, a sütőtököt és az almát belereszeljük. A többi hozzávalót is hozzákeverjük.Közben kimérjük a zabpelyhet, hozzáadjuk a vizet és a vajat.Kivajazott, kisméretű tepsibe öntjük a masszát, a tetejére pedig a zabpelyhet rámorzsoljuk.180 C-on kb. 30 percig sütjük.
Tipp:
A vaníliás cukor elhagyható, így cukormentes is lesz a sütink.