Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 közepes méretű burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 tojás
- 1 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál liszt
- bors
- majoranna
- só
Elkészítés: A cukkinit, burgonyát és répát a tisztítás után lereszeljük, enyhén sózzuk, majd állni hagyjuk kb 20 percet. Hozzákeverjük a tojást (1 éves kor alatt csak a sárgáját), zabpelyhet, lisztet és a fűszereket. Összekeverjük az alapanyagokat, majd evőkanállal kiszaggatjuk és serpenyőben kevés olajon kisütjük. Serpenyőbe helyezéskor a kanállal el tudjuk egyenletesen lapogatni a masszát. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: A reszelt zöldségek sózást követően levet engednek magukból, ezért a pihentetés után a felesleges levet ki kell nyomni a reszelékből.