Kovács Barbara csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
- 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 6 dkg fehér tönkölyliszt
- 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1/4. tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 17 dkg puha vaj
- 10 dkg nyírfacukor
- 2 dkg steviával kevert eritrit
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai vagy 1/2 kk. vaníliaőrlemény
- 0,6 dl tej
- 1,2 dl víz
A krémhez:
- 2 dl cukrozatlan habtejszín (35%-os)
- 10 dkg mascarpone
- 2 dkg őrölt nyírfacukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, nagy tepsibe sütőpapírt teszünk. A liszteket elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.A vajat összehabosítjuk (robotgép segítségével) a nyírfacukorral, az eritrites steviával és a vaníliával, utána egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet, végül pedig a kakaós lisztkeveréket. Belecsorgatjuk a vizet, és az egész tésztát habosra keverjük.A tésztából gombócokat adagolunk a tepsibe (kb. 4×5 gombóc fér egy tepsibe) úgy, hogy legyen köztük hely, mert el fog terülni a tészta sütés közben, és 8-10 perc alatt készre sütjük
Tipp:
Ha nincs fagyis kanalunk, akkor egy uzsonnás zacskót megtöltünk a tésztával, levágjuk a csücskét és így porciózzuk ki a nagyjából 5 cm átmérőjű tésztaplecsniket.