Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 vöröshagyma fele
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 maroknyi zöldborsó
- 1 teáskanál tàrkony
- só
- bors
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Pár percre összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és beletesszük a tárkonyt is. Fedő alatt főzzük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk, majd mikor megpuhultak az alapanyagok hozzá adjuk a zöldborsót és azt is puhára főzzük.
Két merőkanálnyi sűrűjét kiszedünk, a többit bot mixerrel turmixoljuk, majd visszatesszük a korábban kimert alapanyagokat.