Dereginé Gál Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db tojás
- 25 dkg cukor
- 70 ml olaj
- 3 dl tej
- 35 dkg liszt
- 10g sütőpor
Töltelékhez:
- 1 kg szilva:
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 kk fahéj
- késhegynyi szegfűszeg ( őrölt)
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és eltávolítjuk a magokat. Rászórjuk a cukrokat és a fűszereket,majd jól összeforgatjuk. Minimum fél órát hagyjuk állni. Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól összedolgozzuk, hozzáöntjük a tejet majd a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megszórjuk a korábban elkészített gyümölccsel. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tipp:
Langyosan szeleteljük és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.