Berkes-Kisiván Nikola csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- szarvas comb
- só
- bors
- szerecsendió
- borókabogyó
- pici olaj
Burgonyához:
- burgonya
- só
- bors
- 1 tojás sárgája
- 1 ek vaj
Mártáshoz:
- vaj
- gomba
- só
- bors
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
Elkészítés:
A szarvas combot nagy darabokra vágjuk, majd sót, borsot, szerecsendiót, borókabogyót kikeverünk olajjal. Ezzel a páccal már előző nap bekenjük a húst. Serpenyőben kérget sütünk rá, majd sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.
A krumplit megfőzzük,majd összetörjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vajat. Végül megformázzuk és sütőben fél óra alatt készre sütjük.
A mártáshoz a gombát megpirítjuk egy kis vajon, majd hozzátesszük a többi hozzávalót is és összefőzzük.