Sütőtökös rizottó

recept leírása

Pataki Zsuzsanna csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

3 dl rizottó rizs
1 liter húsleves
1 fej hagyma
1 db sütőtök (kisebb vagy egy fél)
4 ek olívaolaj
5 dkg vaj
Frissen őrölt bors
1 kiskanál cukor
A tálaláshoz: parmezán, olivaolaj, frissen őrölt bors

Elkészítés lépései

1
A tököt megpucoljuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk.
2
A hagymát apróra kockázzuk vagy reszelőn finomra aprítjuk.
3
A hagymát kissé megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is megpirítjuk kicsit.
4
Felöntjük annyi levessel, amennyi éppen ellepi.
5
Hozzáadjuk a lereszelt tököt is. Ezután lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett megpároljuk a rizst, úgy, hogy amikor elfő róla a lé, apránként után pótoljuk (így marad meg az igazi rizottóállag.)
6
Fog keményre főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a vajat. Reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva, valamint olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej