Sütőtökös perec

recept leírása

Farkas Brigitta csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
80 g sütőtök
160 g édesburgonya
½ cs instant élesztő
1 ek olaj
1 kk ecet
1 csipet só
300 g liszt

Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba teszünk 1 dl langyos vizet, az élesztőt, olajat, ecetet, sót és a kihűlt zöldségeket. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Hagyjuk kelni kb 30 percig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, lisztezett kézzel perecformákat készítünk. Folyamatosan lisztezzük, a sütőtök miatt picit ragadósabb a tészta. A sütő aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk és kb 20 perc alatt készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Paradicsomleves gyerekeknek ManóMenü

11. hónaptól adható – paradicsomleves

Édesburgonyás pogácsa