Dakuné Hajas Andrea csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
4 púpozott ek sovány túró
3 kanál tejföl
1 tojás
1 dkg élesztő
1 dl tej
5 dkg mazsola,
½ citrom reszelt héja
1-2 evőkanál liszt,
Porcukor
Elkészítés:
A friss túrót elkeverjük a tejföllel, tojással, citrom héjával, az előzőleg langyos tejben megfuttatott élesztővel, majd hozzáadjuk a megmosott mazsolát és annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jól összeálljon. Meglisztezett kézzel kis hengereket formálunk belőle, és deszkán kelni hagyjuk egy jó fél órát. Forró olajban vagy zsírban kisütjük és cukorral meghintve tálaljuk.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE