Szép Zsuzsanna csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 4 db közepes alma
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (búzaliszt es teljes kiőrlésű tönkölyliszt keveréket használtam)
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1/2 tk fahéj
- 1 ek túró
- 1 ek mez
- 40 g vaj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük mazsolával. A lisztet összekeverjük a fahéjjal,a sóval és a cukorral. A tojást felverjük, kb. a 2/3-át a lisztes keverékhez adjuk. A vajat kikeverjük a túróval és ezt is hozzáadjuk a liszthez. Majd ez után összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk fél órát pihenni. A tésztát kisodorjuk és annyi részre osztjuk ahány almánk van, majd a tésztánkkal betakargatjuk az almákat. Kivajazott sütőtálba tesszük az almákat és bekenjük őket a maradék tojásunkkal. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Az almák megtöltésekor a mazsolához keverhetünk darált diót és mézet is