Spenótos rakott csirkemell

recept leírása

Dénes Adrienn csoporttagunk receptje alapján.

Facebook csoportunkhoz itt tudsz csatlakozni -> ManóMenü | Facebook

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Hozzávalók

500 g penne tészta
450 g mirelit spenót
40 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
25 dkg sajt
150 ml tejszín
6 db tojás
Só, bors, étolaj

Elkészítés lépései

1
Először a csirkemellet kockázzuk vagy csíkozzuk (ki hogy szereti), sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd egy kevés olajjal átkeverjük. Félretesszük és hagyjuk pácolódni.
2
A tésztát sós és olajos vízben kifőzzük, ha kifőtt, egy tepsibe bele is boríthatjuk.
3
Egy magasabb falú edénybe kevés olajon 2-3 perc alatt a zúzott fokhagymát, picit megpirítjuk, de nem barnuljon meg. (Hamar le tud égni!)
4
Erre rátesszük a kiolvadt spenótot sózzuk és borsozzuk.
5
Mikor kezd összeállni a spenót, felöntjük a tejszínnel. Miután felforrt, ezt is boríthatjuk a tepsiben lévő tésztára és jó alaposan átkeverjük.
6
Egy serpenyőt felmelegítünk a tűzhelyen és a húst azzal a kevés olajjal, ami rajta van, nagy lángon kifehérítjük. Így sokkal omlósabb marad és a fűszer is jobban érződik rajta, mint bő olajban.
7
Ezt is hozzákeverjük a spenóthoz és a tésztához. Végül 6 db tojást a tetejére ráütünk, hogy kb. minden kockára (adagra) jusson 1 db. Picit a tojásokat megsózzuk.
8
Az egésznek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 C-os előmelegített sütőben addig sütjük, amíg tojás a tetején meg nem sül. (Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük a sárgáját) Kb. 15-20 perc.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Zabból és édesburgonyából készült baba rágcsálni való

Zabos édesburgonyás babarágcsa

Macis pizza gyerekeknek

chia puding gyümölccsel

Gyümölcsös chia puding