Spenótos galuska gombával

recept leírása

Etl Virág csoporttagunk receptje alapján.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

30 dkg liszt
3 tojás
20 dkg fagyasztott spenót
1,5–2 dl víz
Só, bors
20 dkg sovány bacon
25 dkg csiperke gomba
Kapor
Főző tejszín

Elkészítés lépései

1
A fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk.
2
A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de még folyós állagú legyen.
3
Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, a spenótos tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk adagonként, egyszerre ne főzzünk túl sokat, mert a tészta visszahűti a vizet.
4
Pár percet hagyjuk főni, szűrőkanállal kiemeljük, tálba tesszük, és melegen tartjuk, míg az összes nokedlit megfőzzük.
5
Fokhagymás olíva olajban forgatjuk.
6
Kevés vajat olvasztunk, hozzáadjuk a gombát, majd 1-2 perc múlva a csíkozott bacont.
7
Fűszerezzük, majd kb 6-7 perc után felengedjük tejszínnel.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk

Madártej recept

Madártej