Gelencsér Anna csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 1 dl tejszín
- spenót
- 1 vöröshagyma
- fokhagyma
- rizs
- olaj
- fűszerek (oregánó, kakukkfű,bazsalikom, bors)
- só
Elkészítés: A fűszerekből kis olaj segítségével pácot készítünk, amibe beletesszük a szeletekre vágott csirkemellet. Ezután pici vajon újhagymát pirítunk, majd kis víz hozzáadásával elkezdjük párolni. Hozzátesszük a spenót leveleket, hagyjuk levet engedni, amiben tudjuk is párolni. A párolás után felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint adunk hozzá sót és fokhagymát. A rizst lepirítjuk pici olajon, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadunk sót, borsot, egy fél fej vöröshagymát és megfőzzük. Miközben fő a rizs egy serpenyő segítségével pici olajon kisütjük a csirkemellet.