Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 házi tojás
- 2 ek tejföl
- 2 kávéskanál só
- kevés cukor
- 15 dkg hideg margarin/vaj
- zöldfűszer (hagyma, petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
- reszelt sajt ( bármilyen sajtot használhatunk)
- kömény ( bármilyen magvakat használhatunk)
- szezámmag ( bármilyen magvakat használhatunk)
- kb 10 dkg krémsajt- natúr v tejszínes
Elkészítés:
A lisztet a pici cukorral és sóval elkeverjük,majd a hideg margarint/ vajat belemorzsoljuk. A tejfölt,a krémsajtot, a tojás sárgáját és a zöldfűszereket is hozzáadva kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb 2-3mm vastagságúra kinyújtjuk és kb 1,5-2cm-es csíkokat vágunk belőle. Tetszőleges hosszúságúakat. Megkenjük tojásfehérjével melyet enyhén felverünk előtte és az általunk választott maggal megszórjuk és a csíkokat megtekergetjük. Előmelegített kb 180-200fokos sütőben sütjük kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha szükséges plusz liszt, hogy ne ragadjon.