Péter Klaudia – Serpenyőben sült zöldséges köles csirkemellel
Hozzávalók:
- Csirkemell (sózott, borsozott),
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 fehér paprika,
- 1 kápia paprika,
- 2 paradicsom,
- 200 gr zöldborsó,
- kb fél liter alaplé,
- 180 gr jól átmosott köles,
- petrezselyem.
Elkészítés: Megdinszteltem a hagymát és rátörtem a fokhagymákat, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát is pároltam picit. A nagyobb darabokra vágott csirkemellek két oldalát picit megsütöttem, majd hozzákevertem a hántolt kölest és felöntöttem alaplével. Utolsó lépésként kevertem bele a zöldborsót, amikor már szinte majdnem minden puha. A végén lepirítottam a kölest, csak az alját. Nagyon jót tett neki a pirítás és az is, hogy minden egyben, együtt készül el. Jó étvágyat hozzá!