Mikola-Kresák Eszter csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
2 db érett paradicsom
1 ½ szelet kenyér
Pár szem olivabogyó
Kevés olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
Kevés füstölt szalonna
Só
Bors
Elkészítés:
A paradicsom héját bevágjuk, leforrázzuk, majd hideg vizet engedünk rá. Meghámozzuk, és kimagozzuk. A húsát kockára vágjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, apróra tépkedjük. Össze turmixoljuk a paradicsommal. 20 percig állni hagyjuk. Közben a paradicsomok belsejét szűrőbe tesszük, kinyomkodjuk a levet, a a magokat kidobjuk. A 20 perces állás után a kenyeres paradicsomot a többi hozzávalóval és egy kis hideg vízzel össze turmixoljuk. Kóstolás után ízesítjük, adható hozzá víz, hogy jó legyen az állaga. Pár óra hűtés után az igazi.
Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:
IOS: ITT TÖLTHETED LE
Android: ITT TÖLTHETED LE