Gergely Zsuzsi – Sajtos-tejfölös husi, zöldséges rizs körettel.
A husihoz:
- 500 g hús,
- 2 ek tejföl,
- 2 ek paradicsom sűrítmény,
- sajt,
- bazsalikom,
- só.
A körethez:
- 200 g basmati rizs,
- 350 ml víz,
- 1 db sárgarépa,
- 1 db porciózott spenót,
- só.
A recepthez karajt használtam, de bármilyen hússal működhet. A karaj szeleteket megsóztam, beolajoztam. A tejfölt és a paradicsomot összekevertem, bazsalikommal fűszereztem. A husikra kentem a tejfölös réteget, majd trappista sajtot reszeltem rá. 150 fokon 35 percet sütöttem. Amíg sült, elkészítettem hozzá a köretet. A rizs főzővizébe tettem az apró kockára vágott sárgarépát és az előre göngyölt, fagyasztott spenót kockát. A zöldséges rizst 15 percig főztem.