Balázs Kitti csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Golyókhoz:
• 1 közepes db cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg)
• 1 kávéskanál só
• 1 csipet bors (nagy)
• 1 kávéskanál fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
• 1 db tojás (nagyobb)
• 10 dkg sajt (reszelt)
• 4 ek zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
• 3 evőkanál finomliszt
• 1 db tojás (nagyobb)
• 5 ek zsemlemorzsa
Sütéshez:
• 6 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Ízlés szerint meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.