Páldi Nikolett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 0,5 kg brokkoli
- só
- házi ételízesítő
- kis doboz tejföl
- 1 ek liszt
Húshoz:
- csirkemell
- fűszerpaprika
- metélőhagyma
- fokhagyma
- sütéshez repceolaj
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Házi ételízesítővel fűszerezzük. Mikor megpuhul egy kis főző lével botmixerrel pürésítjük. A brokkoli pürét visszatesszük a tűzhelyre és a tejfölből és a lisztből készült habarással összefőzzük. A csirkemellet megszórjuk a fűszerekkel és kis repceolajon mindkét oldalát pár perc alatt sütjük. Egy kis reszelt sajttal tálalhatjuk.
Tipp.
A brokkoli mellé tehetünk egy kis édesburgonyát is. A főzeléket tejszínnel is sűríthetjük, illetve fokhagymával is ízesíthetjük.