Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Tészta
- 250 g búzafinomliszt
- 200 g vaj
- 200 g reszelt sajt
- 1 kv. kanál só
- 0,5 kv. kanál szódabikarbóna
- 50 ml tej
Kenéshez
- 1 db tojás
- 25 g reszelt sajt
- ízlés szerint só
A lisztet és a sót elkeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbónát. A hozzávalókból lágy tésztát készítünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután pedig tetszés szerinti méretre felvágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal. Ízlés szerint sózzuk. A rudakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 12-15 perc alatt készre sütjük.