Rizskoch

recept leírása

Bali Erika csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
5 dl tej
1 dl víz
12,5 dkg rizs
3 ek cukor
Reszelt citromhéj
2 tojás
2 dkg vaj
1 kk liszt
Mazsola

Elkészítés:
A rizst folyamatos kevergetés mellett puhára megfőzzük a tej+víz+cukor+citromhéj “keverékben”. A tűzhely szélére húzva megvárjuk, míg minden folyadékot magába szív és hűl egy kicsit. Azután belekeverjük a tojás sárgákat, a vajat, a lisztet és a mazsolát, majd a külön tálban felvert tojásfehérjét (nem kell totál keményre verni, mert akkor sütés közben felkúszik a tészta tetejére és megég). Alsó-felsőn 180 fokon 30 percig sütjük (tűpróba!).

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Kalács babáknak Húsvétra

Húsvéti kalácskenyér

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács