Harmathné Karakás Márta csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 30 dkg kerekszemű rizs
- 1,4 l tej
- 2 + 6 csapott evőkanál cukor
- 6 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tejberizshez megmossuk a rizst és beleöntjük a forró tejbe, hozzákeverünk 2 evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót. Tejberizst főzünk belőle, ha nem lenne elég “szaftos” akkor még egy kevés tejet öntünk hozzá és összeforraljuk. Teljesen kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kihűlt rizst a tojásos masszához keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját. Egy 33×24 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a rizses masszát. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral vagy lekvárral kínáljuk.