Kinga Zsófia Nemes csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg sárgarépa(tisztított, reszelt)
- 3 db tojás
- 18 dkg cukor
- 0,5 csomag vaníliás cukor(bourbon)
- 18 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 0,5 csomag sütőpor / lehet foszfátmentes is/
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 db kezeletlen narancs(leve és reszelt héja)
- 1 ek vaj(a tepsi kikenéséhez)
- 1 evőkanál finomliszt(a tepsi kikenéséhez)
Krémhez:
- 15 dkg mascarpone
- 0,5 csomag vaníliás cukor(bourbon)
- 2 ek porcukor(ízlés szerint)
A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet. Vajazott, lisztezett formába( most maciforma) simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük 180 fokos sütőben, alul-felül sütésen.. Ha kihűlt, megrajzoljuk a maci fejét, kezét és lábait.
Tipp:
A cukor mennyisége a felére is csökkenthető és nádcukorral is kiválóan elkészíthető.