Szép Zsuzsanna csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű sárgarépa
- 1 kisebb alma
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb érett banán
- 150 g zabpehely
- 150 g tönköly búzaliszt (en sima búzaliszt es teljes kiőrlésű tönköly liszt keveréket használtam)
- 1 es 1/2 tk sütőpor (foszfátmentes)
- 1 tk fahéj
- 100 g barna nádcukor
- csipet só
- 60 ml olaj (repceolajat használtam)
- 120 ml tej / zabtej / mandulatej
Elkészítés:
A sárgarépát, a cukkinit és az almát megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A banánt villával összetörjük és hozzáadjuk a cukkinis keverékhez.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezeket összekeverjük a zöldség – gyümölcs keverékkel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet is.
A tésztát muffin formába töltjük és 180 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.