Quiche – egy szuper egytálétel nem csak babáknak

recept leírása

Egy laktató francia étel a quiche. Nagyon szeretem benne, hogy egész évben lehet sütni az aktuális zöldségeket felhasználva gyakorlatilag nem lehet megunni. Tehetsz bele, póréhagymát, cukkinit, spenótot de akár gombát is. Gazdagíthatod egy kis darát hússal, vagy pirított csirkemellel.

Számos finom és kipróbált receptet találsz a weboldalon -> ManóMenü/receptek

Nézz szét webshopunkban is -> www.shop.manomenu.hu

Hozzávalók

18 dkg liszt (előtte 1 órára tegyük hűtőbe) én most enerBIO tönkölylisztet használtam
Csipet só
12 dkg vaj lehűtve, kis darabokban
5 – 6 ek hideg víz
Feltét:
3 dl tejszín
4 tojás
1 dl tej
Só, bors
Darabolt aszalt paradicsom, olivabogyó, kápia paprika, paradicsom, Feta sajt

Elkészítés lépései

1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk arra vigyázva, hogy lehetőleg ne nagyon melegítsük fel a kezünkkel, majd tegyük 1 órára vissza a hűtőbe.
2
Piteformába nyújtsuk kb 2-3 mm vastagra, majd szurkáljuk meg, és tegyük vissza a hűtőbe már a formával együtt.
3
Fél óra után mehet a 180 fokos sütőbe, de előtte a tésztára tegyünk sütőpapírt, és nehezékként babot, lencsét vagy kerámia gyöngyöket helyezzünk rá.
4
Amíg sül a pite, a feltét hozzávalóit keverjük össze.
5
A darabolni valókat vágjuk fel.
6
A feldarabolt alapanyagokat oszlasd el egyenletesen az elősütött pitetésztán.
7
Öntsd rá a tejszínes tojásos masszát. Így együtt sütjük még 20-25 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
Zabból és édesburgonyából készült baba rágcsálni való

Zabos édesburgonyás babarágcsa

Macis pizza gyerekeknek

chia puding gyümölccsel

Gyümölcsös chia puding