Tóth Nikolett csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók: ( húsgombóc)
- 0.5 kg darált sertéshús
- 125 g rizs (én gyors rizst használtam és készre főzve adtam a húshoz)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma (dinsztelve)
- 2 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés: A rizst megfőzzük, használhatunk gyors rizst, ha viszont normál rizzsel dolgozunk, akkor a főzés előtt pirítanunk kell pici olajon, majd 1,5-szer annyi vízben főzni, mint amennyi rizst használtunk. A vöröshagymát és a fokhagymát pici olajon megdinszteljük, majd az összes alapanyagot összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk. Ezután gombócokat formázunk, amiket forró vízben kifőzünk.
Tipp: a rizs és víz arányához használjunk egy bögrét, vagy poharat.
Hozzávalók: (paradicsomszósz)
- 1 liter passzírozott paradicsom
- cukor
- só
Elkészítés: A paradicsom pürét, ízlés szerint sózzuk, és cukrozzuk, majd felforraljuk.
Tipp: A paradicsompürébe használhatunk egyéb zöldségeket, fűszereket is pl: hagyma, fokhagyma, bazsalikom.