Deák Lilla csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 2/3 ek keményítő
- só( ízlés szerint)
- 4 ek zsemlemorzsa
- fűszerpaprika( ízlés szerint)
- metélőhagyma( ízlés szerint)
- 30/40 g parmezán sajt (reszelve)
- 1 marék kukoricapehely
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánt kisebb darabokra vágva kevés olajon pici sóval puhára pároljuk, majd leturmixoljuk. A keményítőt, a zsemlemorzsát, a metélőhagymát az őrölt pirospaprikával és a reszelt parmezánnal összekeverjük. Golyókat formálunk belőle, amiket összetört kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsában megforgatunk. Sütőpapírra helyezzük az elkészült golyókat meglocsoljuk olajjal és 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.